Festival van de controle

Datum » 24 03 2019 - 16 06 2019
Locatie » Cultuurcentrum Hasselt - Kunstlaan 5 Hasselt

Hoeveel controle willen/kunnen/moeten we hebben? Willen we weten welke ziektes we zullen krijgen? Willen we in een legaat bepalen wat er met onze bezittingen moet gebeuren? En wat als we de controle niet hebben of verliezen? Verzekeren we ons tegen alles en tegen elke prijs? Laten we de aspecten van de oncontroleerbaarheid, toeval en pech nog toe?

Het Festival van de Controle onderzoekt al de aspecten van controle. Het gaat uit van het werk van Sarah Van Marcke maar deint uit tot een groepstentoonstelling, lezingen, debat, performances en voorstellingen (is het theater niet een ultiem arena van controle, waar honderden mensen samen gewillig geloven in iets tijdelijk en fictief. In een verhaal dat volledig rekent op het geloof dat de kijker er in wil investeren).

Concept : Sarah Van Marcke
Curator : Thierry Vandenbussche
Met werk van Francis Alÿs, Mémé Bartels, Ruben Bellinkx, Roelien Brink, Stefan Brüggemann, Guy Cassiers , The Cool Couple, Constant Dullaart, Fischli en Weiss, Kendell Geers, Maarten Inghels, Matthew Leifheit & Cynthia Talmadg, Ariane Loze, Taus Makhacheva, Simon Menner,  Zach Nader, OJAI (Office for Joint Administrative Intelligence), Amalia Pica, Annaïk Lou Pitteloud, Corinna Schnitt, Roman Signer, Lisa van Casand, Ben Van den Berghe & Alexey Shlyk, Chris Van Dessel, Chaim van Luit, Sarah Van Marcke, Rob Wetzer.
Binnen het kader van het Festival van de Controle – en dus ook van het thema – werden twee kunstenaars uitgenodigd voor een duotentoonstelling: Dries Segers en Sine Van Menxel

» Meer info