Herover je online privacy!

Datum » 06 09 2022 (18:00 - 21:30)
Locatie » Vrijzinnig Centrum Mozaïek - Overleiestraat 15 8500 Kortrijk

Privacy op het web, bestaat dat eigenlijk wel? Wat je ook online doet: we worden voortdurend in de gaten gehouden. Gegevens worden op grote schaal verzameld en ingezet om te beïnvloeden wat we doen, wat we kopen en zelfs op wie we stemmen. Een beknotting van onze privacy en een beperking van onze keuzevrijheid.
Kunnen we er nog iets aan doen?

Avansa MZW organiseert de thema-avond “Herover je privacy”. Prof. dr. Ralf De Wolf (UGent) geeft om 19u een helikopterperspectief op de problematiek en mogelijke oplossingen. Voor en na deze keynote kan je deelnemen aan korte workshops die je op weg helpen om je privacy beter af te schermen. De lesgevers geven praktische tips, tonen alternatieven en zetten je op weg om heel concrete acties te ondernemen.

Meer details en inschrijven via deze link.

18u – 18u45 Workshops

  • Veilig inloggen & wachtwoordbeheer
  • Privacy-check van je laptop (Windows/Microsoft)
  • Privacyvriendelijke webdiensten & tools

19u – 19u45 Keynote
Privacy: Een fundamenteel recht of een luxegoed?

Is er nog plaats voor privacy in de 21ste eeuw of is het eerder iets voor de happy few? In deze keynote gaat Ralf De Wolf (prof nieuwe media studies UGent en verbonden aan de onderzoeksgroep imec-mict) dieper in op hoe privacy veelal als (luxe)goed wordt aanzien, eerder dan als een fundamenteel recht, en wat de consequenties hiervan zijn. Aan de hand van concrete voorbeelden en sociaal-wetenschappelijk onderzoek gaat hij dieper in op verscheidene privacy-dilemma’s en problemen met betrekking tot datacollectie en -gebruik.

20u – 21u30 Workshops

  • Privacy-check van je smartphone (Android/Google)
  • Je privacy verhogen in Chrome of andere browser
  • Navigeren met OsmAnd & OpenStreetMap
  • Linux Install Party
» Meer info