Het Grote Privacy Experiment

Datum » 11 01 2017 (20:00 - 23:00)
Locatie » Vooruit - Sint-Pietersnieuwstraat 23 9000 Gent

Wat weten overheden en bedrijven over ons? Hoe komen zij aan die informatie? Wat doen ze ermee? En waarom moeten wij ons daar zorgen over maken? Maurits Martijn en  Dimitri Tokmetzis van De Correspondent voeren die discussie binnenkort ook in Gent.

Hun boek “Je hebt wél iets te verbergen” verscheen afgelopen september en was het resultaat van een drie jaar durende journalistieke zoektocht naar antwoorden op al deze vragen. Ze hebben de afgelopen maanden ook talloze uitnodigingen ontvangen van scholen, gemeenten, internetbedrijven, ministeries, gemeenten en opsporingsdiensten om te komen spreken over hun boek. Door op al die plekken over hun boek te praten, hopen ze dat steeds meer mensen zullen inzien wat het belang van privacy is.

Ook in België is het gesprek over privacy en veiligheid de afgelopen maanden op scherp gezet. Moet je na de aanslagen in Brussel meer waarde hechten aan de bescherming van je persoonsgegevens? Of juist meer aan de waarborging van je veiligheid? Een discussie die zeker gevoerd moet worden. Ook in tijden van terrorisme. Juist in tijden van terrorisme.

Wat gaat er in Gent gebeuren?

Een avond vol nieuwe ideeën en experimenten – waarna je nooit meer zult zeggen dat je niets te verbergen hebt. Met onder meer:

  • Samen met de Belgische staatssecretaris van Privacy Philippe De Backer onderzoeken ze de spanning tussen privacy en surveillance.
  • Hoofdredacteur van De Correspondent Rob Wijnberg deelt zijn visie op privacy.
  • Ethisch hacker Wouter Slotboom zal verder demonstreren welke risico’s wij allemaal lopen.

» Meer info