Het Grote Veiligheidsdebat

Datum » 08 05 2019
Locatie » Bozar - Rue Ravenstein 23 Brussel

U ontkomt er niet aan. Slimme camera’s hangen ons overal boven het hoofd, binnenkort staat onze vingerafdruk te blinken op onze identiteitskaart en gegevens over wie we bellen of sms’en worden bijgehouden door de overheid. Zijn we door deze veiligheidsmaatregelen effectief veiliger?

Veiligheid is de afgelopen jaren een alsmaar centraler thema geworden, in de politiek én aan de eettafel. Zijn deze maatregelen een noodzakelijk kwaad of is de slinger te ver doorgeslagen? Moeten we kiezen tussen veiligheid en vrijheid, of is dit een vals dilemma? Op woensdag 8 mei buigen vijf politieke kopstukken zich over deze vraagstukken op Het Grote Veiligheidsdebat.

Koen Geens (CD&V), Hans Bonte (SP.A), Stefaan Van Hecke (Groen), Tim Vandenput (Open VLD) en Sophie De Wit (N-VA) kruisen de degens in een debat waarin twee grote veiligheidsvraagstukken centraal staan: de terugkeer van Syriëgangers en de opsporingstechnieken van de toekomst. Paul Van Tigchelt (directeur OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse) en Liga-voorzitter Kati Verstrepen zorgen voor de inhoudelijke omkadering. Brigitte Herremans modereert het debat.

EXTRA

De Liga voor Mensenrechten ontwikkelde naast Het Grote Veiligheidsdebat nog drie verkiezingsinitiatieven vanuit de overtuiging dat mensenrechten het fundamentele uitgangspunt moeten zijn van elke (beleids)beslissing. Mensenrechten houden ons immers vrij én veilig. Ga naar stem.mensenrechten.be

» Meer info