Lancering Leerstoel Surveillance Studies

Datum » 03 02 2020 (18:00 - 22:00)
Locatie » Le Botanique - 236 Koningsstraat 236 1210 Brussel

VUB-onderzoeksgroep LSTS richttede tijdelijke leerstoel “Chair in Surveillance Studies” op. Doel is het stimuleren en bevorderen van interdisciplinair onderzoek in surveillance studies; de bevordering van de samenwerking en uitwisseling van onderzoekers binnen verscheidene onderzoeksgroepen van de VUB, andere onderzoeksgroepen die actief zijn in surveillance studies en onderzoekers over de hele wereld; het creëren van een internationaal kenniscentrum over surveillance in België. Het objectief op termijn is ook een interfacultaire onderzoeksgroep op te richten.

De leerstoel wordt gecoördineerd door Rosamunde van Brakel, onderzoeksprofessor bij de onderzoeksgroep LSTS (waar ze onderzoek doet naar criminaliteitscontrole en surveillance), directrice van het jaarlijkse internationale congres CPDP, mede-oprichter van de vzw Privacy Salon en co-directeur van de Surveillance Studies Network.

De leerstoel wordt gelanceerd met onder meer een paar korte speeches, een paneldebat en een bezoek aan de tentoonstelling Mensch Machine. Meer info via de website.

» Meer info