Linux Install Party

Datum » 14 05 2022 (09:00 - 12:00)
Locatie » Avansa regio Brugge - Sint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

Heb je op een een pc die je niet meer gebruikt? Of heb je op een Windows-pc plaats vrij om naast win10 ook Linux te installeren? Als je niet bang bent voor een experimentje, kan het besturingssysteem Linux een aangename verrassing zijn. Linux is gratis, logisch en doorzichtig, kent geen virussen, vertraagt niet na verloop van tijd en is zeer stabiel. Bovendien kan een oude printer mogelijks terug werken met dat toestel. We zoeken samen met jou uit wat op jouw toestel mogelijk is.

Je kan Linux eerst testen vanop een cd of usb-stick (zonder echte installatie). De bestaande installatie van Windows blijft dan staan. Dat is trager dan een echte installatie, maar voldoende om uit te proberen. Daarna kan een echte installatie.

Breng je laptop en lader mee en zorg dat je vooraf je bestaande data op een DVD, USB-stick of externe HD gezet hebt. Heeft je toestel een DVD-lezer: breng dan dan een lege DVD/R(W) mee of een lege USB-stick van minstens 8 GB. We maken er een installatie-middel mee voor jou toestel.

» Meer info