Reclaim the web!

Datum » 24 11 2018
Locatie » to be announced -

Ontdek en beleef het P2P web!

Vandaag de dag zijn we voor grote delen van ons (online) leven afhankelijk van platforms en tools, die ontwikkeld zijn door slechts een handvol internetbedrijven. De voorbije jaren hebben talrijke schandalen en controverses de aandacht gevestigd op de diepe machtsongelijkheid die inherent is aan dit model. Een “feodaal internet” van autoritaire gecentraliseerde toepassingen.

Dit leidt tot een groeiende ontevredenheid. We voelen ons machteloos over de ethiek, het beleid en het ontwerp van platforms die onontkoombaar lijken.

Het is tijd om ons online leven terug te winnen en het web opnieuw te veroveren! Niet door een nostalgische terugkeer naar het internet van gisteren, maar met spannende nieuwe voorstellen voor een gedecentraliseerde en gedistribueerde toekomst.

Tijdens Reclaim the web! ontdekt u het P2P web, een alternatief voor ons huidige systeem, waar iedereen gegevens kan delen, websites en apps kan publiceren vanaf zijn eigen computer, zonder afhankelijk te zijn van een centrale server of dienst.

iMAL start de namiddag met een reeks presentaties van ontwikkelaars en kunstenaars die vandaag al werken met deze nieuwe technologieën. Daarna gaan ze dieper in op het onderwerp in workshops en ronde tafels.

Iedereen is welkom op Reclaim the web! en voorafgaande ervaring of kennis is niet vereist.

» Meer info