#StopACTA2 Brussels

Datum » 23 03 2019 (17:00 - 20:00)
Locatie » Muntplein - Muntplein Brussel

Zeg NEE tegen internet censuur! Zeg NEE tegen #ACTA2!

Op 23 maart wordt in verschillende Europese steden gedemonstreerd tegen de nieuwe Europese regelgeving voor auteursrechten. Vooral artikel 13 van die wet vormt een ernstige bedreiging voor het vrije internet, omdat het niet meer of minder dan een uploadfilter invoert. Kom naar de manifestatie in Brussel en vecht samen voor de toekomst van het internet en voor jouw vrijheid van meningsuiting!

Uit de oproep:

De verwachte consequenties van de richtlijn:

• Het filteren van content voordat het geupload is (censuur);
• Het beperken van de vrijheid van meningsuiting;
• Het beperken van de vrijheid van informatiegaring;
• Meer macht naar de copyright maffia;
• Het permanent monitoren en filteren van online communicatie.

ACTA is terug en het is gevaarlijker dan ooit. We noemen het ACTA2 omdat het hoofddoel is om het internet te censureren. Kun jij je een wereld voorstellen waarin ieder woord op het internet gecontroleerd wordt door een AI, en dat dit systeem beslist of iets gepubliceerd mag worden zelfs al voordat je het online hebt gezet? Een wereld waarin je niet langer mag linken naar informatie, zoals bijvoorbeeld naar de link hieronder?

Hashtags:  #StopACTA2 #ACTA2 #SaveYourInternet #SaveTheInternet #Anonymous #OpBruxelles #Bruxelles #Belgium #Belgique #Censuur #Censorship #linktax #article11 #article13 #uploadfilters #EuropeWeHaveAProblem #DeleteArt11 #DeleteArt13 #ACTA

Wanneer? 23 Mars 2019 om 17:00
Waar? Place de la Monnaie, 1000 Bruxelles, Belgique
Wie? #StopACTA2 #Anonymous

» Meer info