Thema-avond ‘Herover je online privacy!’

Datum » 12 11 2019 (18:00 - 21:30)
Locatie » Vrijzinnig Centrum Mozaïek - Overleiestraat 15 8500 Kortrijk

Vormingplus MZW organiseert een thema-avond over privacy en hoe die beter te beschermen. Met keynote van Jan Walraven, onderzoeksjournalist bij Apache en auteur van het boek ‘De diefstal van de eeuw’ (om 19u). Voor en na (vanaf 18u, tot 21u30) kan je die avond ook een 10-tal verschillende korte workshops volgen die je op weg helpen om je privacy beter af te schermen. Met praktische tips welke concrete acties je kan ondernemen en demo’s van alternatieven.

Privacy op het web, bestaat dat eigenlijk wel? Wat je ook online doet: het wordt in de gaten gehouden. Persoonlijke informatie wordt verzameld en gebruikt voor commerciële doeleinden. De persoonlijke data die bedrijven als Google en Facebook op grote schaal over ons doen en laten verzamelen, wordt ingezet om te beïnvloeden wat we doen, wat we kopen en zelfs op wie we stemmen. Een beknotting van onze privacy en een beperking van onze keuzevrijheid.

Kunnen we er nog iets aan doen? Onze privacy staat misschien met een half been in het graf, ze is nog niet helemaal dood en begraven, aldus Jan Walraven, onderzoeksjournalist bij Apache en auteur van het boek ‘De diefstal van de eeuw’.

Meer info en inschrijven via de website.

» Meer info