Gemeente Asse

Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem, Zellik

  • 26/08/2010 – Asse investeert 130.000 euro in een draadloos cameranetwerk dat op dat moment een primeur is voor Vlaanderen. In Asse zelf staan drie camera’s gericht op het Gemeenteplein, één op de vrachtwagenparking naast Syntra en twee aan de werkliedencentrale in Mollem. In Zellik zijn er camera’s op vier plaatsen: de Parasol, het Hergebruikerscentrum, de lagere school en de voetbalsite. Drie van de zeven toestellen in Zellik zijn PTZ-camera’s, die vanop afstand beweegbaar en inzoombaar zijn over 360 graden. Aan het voetbalplein aan de Waalborre zijn eveneens camera’s voorzien, ook de nieuwe ondergrondse parking aan de Huinegem wordt aangesloten en een uitbreiding naar de stationsomgeving van Asse wordt overwogen. OPMERKELIJK: “De mensen hoeven zich niet ongerust te maken, we gaan niemand in de gaten houden”, aldus korpschef Kurt Tirez van Politiezone Amow.
  • 28/04/2012 – In Asse komt er nog voor de zomer camerabewaking op een twaalf meter hoge paal op het stationsplein. Het gaat om een uitbreiding van het al bestaande gemeentelijke cameranetwerk. Ondertussen staan er ook al camera’s op plaatsen die gevoelig zijn voor sluikstorten (langs de Ponsbeek) of vandalisme.
  • 25/05/2012 – De gemeente besteedt 23.000 euro voor bewakingscamera’s in het Breughelpark (een hoogbouwdorp met 750 appartementen) in Zellik. Er komen ook camera’s aan het station van Asse. Op de Boekfosparking (aan het jeugdcentrum) wordt in de zomer een mobiele camera gebruikt. Ook tijdens de Hopduvelfeesten, in september op de Boekfos, wordt die camera gebruikt.
  • 31/05/2021 – Asse krijgt 50 ANPR-camera’s en “gewone” bewakingscamera’s op haar grondgebied. Dit zijn de locaties: Pontbeek/Frans Timmermansstraat 137 (4 ANPR + 4 overzichtscamera’s); Nerviërsstraat 135 (2 ANPR en 2 overzichtscamera’s); Assesteenweg 3 (3 ANPR en 3 overzichtscamera’s); Brusselsesteenweg 438 (2 ANPR en 2 overzichtscamera’s); Brusselsesteenweg 17 (2 ANPR en 2 overzichtscamera’s); Petrus Ascanusstraat 998 V (1 ANPR en 1 overzichtscamera); Witteramsdal 109 (1 ANPR en 1 overzichtscamera); Pastinakenstraat 44 (2 ANPR en 2 overzichtscamera’s); Boterberg 36 (1 ANPR en 1 overzichtscamera). Daarnaast komen er ook vaste bewakingscamera’s op volgende plaatsen: station Asse, fietsenstalling station Asse, gemeentehuis Asse, In & Out Zellik, Kiosk Zellik, parking Noorderlaan, voetbalplein Asse, voetbalplein Zellik, Werkliedencentrale Asse, ondergrondse parking Huinegem