Het begin van het einde van de databewaringsrichtlijn

De Europese richtlijn voor databewaring ligt nog steeds zwaar onder vuur. Bovendien hebben tegenstanders ervan recent een paar overwinningen kunnen boeken. Wie dit en meer heuglijk nieuws over de weerstand tegen gegevensbewaring in de verschillende Europese lidstaten nog eens overzichtelijk op een rijtje wil, kan nu ook terecht bij de Electronic Frontier Foundation. De Amerikaanse digitale burgerrechtenorganisatie schreef een artikel waarin het verzet tegen de richtlijn wordt samengevat, inclusief links met achtergrondinformatie.

Ook de petitie van bewaarjeprivacy.be komt aan bod. Verder vermeldt het artikel ook dat Freedom Not Fear later dit jaar een reeks protesten plant. Op de hoogte blijven kan via de mailing list van Freedom Not Fear.

Titel van het artikel is overigens “The Beginning of the End of Data Retention”. Pessimisten als we zijn, zouden we daar een vraagteken achter geplaatst hebben. Maar het kan anderzijds ook geen kwaad om zwart op wit het einde van de dataretentie aan te kondigen. Of toch alleszins van die Europese richtlijn. En laat de voorspelling zichzelf dan maar waar maken.