Bibliotheek /// Raf Jespers: Big Brother in Europa (2010)

epou_10_big brother kaft.inddDé klassieker in het Nederlands taalgebied over de verontrustende toename van surveillance, bewaking en controle. Van de pen van advocaat Raf Jespers. Op de website van uitgeverij EPO vind je uitgebreide fragmenten en negen verhelderende stellingen. Een must-read!
Lees hier onze uitvoerige bespreking.
Raf Jespers, advocaat bij Progress Lawyers, is ook beschikbaar voor voordrachten. Je kan hem contacteren via raf.jespers@progresslaw.net. Hij heeft onder meer een speciaal vormingspakket over privacy op de werkvloer. Camerabewaking, controle van e-mails en op internetgebruik, track & trace, databanken in de werksfeer, controle bij het binnen- en buitengaan, privédetectives, controle op drank en drugs … Wat mag de werkgever, wat laat de wet niet toe?
Origineel: het boek is ook verschenen als luisterboek, door de auteur zelf ingesproken. Te vinden in de Daisy-uitgaven in alle goede bibliotheken.

Extra: “Telefoons, kleding, auto’s, laptops, allerlei gewone dingen uit ons dagelijks leven verraden waar we zijn, hoe het met ons gaat en waar we naartoe gaan. Wíllen wij dat?”Het einde van de privacy, interview in Humo met Raf Jespers.

Raf Jespers: Big Brother in Europa (EPO, 2010)