Dataretentierichtlijn wint Big Brother Awards

Vanavond werden in de Gentse Vooruit de Vlaamse Big Brother Awards uitgereikt. Winnaar werd de dataretentierichtlijn. Die Europese richtlijn bepaalt dat alle telecomoperatoren en internetproviders moeten bijhouden met wie, wanneer, hoe lang en van waar u belt, sms-t en mailt. Dat alles voor een periode van minstens 6 maanden tot maximaal 2 jaar. Ook al proberen sommigen de impact van de richtlijn te minimaliseren, het is een terechte winnaar. Omdat de richtlijn op zich een gedrocht is, maar ook omdat ze symbool staat voor het sluipend gif van databanken die steeds meer en steeds gedetailleerder persoonsgegevens bijhouden.

In afwachting van een uitgebreider post (binnenkort) over de Big Brother Award en over het gevaar dataretentie, laten we hieronder alvast privacy-activist Rop Gonggrijp aan het woord. Hij vertelt over de risico’s van de opslag van locatie- en contactgegevens door de overheid.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=STA9H2FMAiA]

1 REACTIE

  1. Deze post was al 17/11 geschreven, maar “iemand” was vergeten op de knop “publiceren” te klikken. Vandaar het late verschijnen ervan in readers allerhande. Sorry daarvoor. Duidelijk een geval van een late night post.

Reacties zijn gesloten.