Bibliotheek /// EDRi doet een boekje open over EU Surveillance

EDRi werkt met de EDRi Papers aan een reeks handzame en informatieve pdf-boekjes waarin telkens kort en duidelijk een thema wordt uitgespit. Naast How the internet works (voor een open internet) en de Activist guide to the Brussels maze is vooral EU Surveillance een essentiële uitgave. In de introductie wordt de bedoeling van het boekje uit de doeken gedaan:

“The purpose of this booklet is to briefly outline current EU surveillance and security measures in order to give an insight into their scale and cumulative effect.”

De hete hangijzers die in EU Surveillance op een rijtje gezet worden, schetsen een niet mis te verstaan beeld van de manier waarop in de EU aan onze vrijheden en privacy geknabbeld wordt. Aan bod komen onder meer dataretentie, Passenger Name Records, de Europol files, slimme meters, biometrie en bodyscanners. Tussendoor vind je ook een hoofdstukje over de Europese financiering van onderzoek naar nieuwe surveillance technologieën.

Essentiële lectuur zomaar voor het downloaden.