Actiedagen tegen camerabewaking

De “No CCTV Action Days” zijn de start van een internationale campagne tegen de wildgroei van camerabewaking en tegen de manier waarop dit onze samenleving in negatieve zin verandert. De campagne is een initiatief van burgers en ngo’s uit verschillende landen die zich zorgen maken over de bewakingscamera’s op zich en over ontwikkelingen als tracking, tracing, gezichtsherkenning en de koppeling van camerabeelden aan allerhande databanken.

Meer weten? Check de website 1984actionday.wordpress.com voor alle info. Daar vind je ook actietips en een overzicht van acties die reeds gepland staan. België of Nederland staan voorlopig nog niet op het lijstje. Heb je zelf plannen voor een last minute actie? Laat het ons weten.

Bekijk hier ons uitgebreide dossier camerabewaking.

PS De video bovenin deze post is afkomstig van een interventie uit 2008 van kunstenares Manu Luksch.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.