EU-privacywaakhond vreest gevolgen slimme meters

Hier nog wat goed/slecht nieuws over ‘slimme’ meters:

De Europese databeschermingsautoriteit (EDPS) maakt zich ernstig zorgen over het privacyrisico van slimme meters, die in detail het privéleven van burgers in kaart kunnen brengen. Onlangs schaarde de Europese Commissie zich achter een plan om slimme meters in Europa uit te rollen. Dit zou in 2020 moeten plaatsvinden. De EDPS stelt dat slimme meters zowel voor- als nadelen hebben. “Het zal het mogelijk maken om op grote schaal persoonlijke gegevens te verzamelen, die in kaart brengen wat gezinsleden in de privacy van hun eigen huis allemaal uitvoeren.”

Het slechte nieuws is uiteraard dat EDPS bevestigt dat slimme meters een ramp voor de privacy zijn. Het goede nieuws is dat de Europese privacywaakhond zijn werk doet en de Europese Commissie op de vingers tikt omdat ze onvoldoende maatregelen heeft genomen om de privacy van Europese consumenten te beschermen. Wat dan op zich weer geen nieuws zou mogen zijn.

Lees verder bij security.nl
Ons dossier slimme meters

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.