Europees Parlement verwerpt ACTA!

478 stemmen tegen, 39 stemen voor en 165 onthoudingen. Het is duidelijk dat ook het Europees Parlement niets moet weten van het ACTA verdrag. Met als gevolg dat het antinamaak handelsakkoord niet van kracht kan worden in de EU. Het is een overwinning om U tegen te zeggen! In de woorden van La Quadrature du Net: Total Victory for Citizens and Democracy! Of zoals te lezen is op de foto, die genomen werd in het Europees Parlement net na de stemming; Goodbye ACTA. Hello democracy.

Meer lezen over de overwinning kan onder meer bij La Quadrature du Net, dat in haar persbericht ook pleit om in de toekomst fundamentele vrijheden en een vrij en open internet voorrang te geven op privé-belangen. “On the ruins of ACTA, we must now build a positive copyright reform, taking into account our rights instead of attacking them.”

Of bij EDRi dat in haar persbericht een dankwoordje richt aan de lobbyisten van ACTA en hun kortzichtigheid. “It is this short-sightedness that has helped inspire the massive digital rights movement that brought untold thousands of citizens onto the streets of Europe on the cold February day that will be seen, we hope, as the day that helped preserve our digital heritage.”

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.