Ludieke actie tegen GAS-boete voor het eten van een broodje

De GAS-boete voor een 17-jarige Mechelaar, die beboet werd voor het eten van een broodje op de trappen van een kerk, blijft reacties uitlokken. De Mechelse politie hield de student drie uur lang vast omdat hij enkele kruimels en een paar stukjes wortel achterliet op de trappen van de Sint-Pieterskerk. Hij kreeg ook een GAS-boete van 100 euro voor overlast. Verboden te smossen in Mechelen!

Reactie van de schepen van Preventie, Ali Salmi (SP.A): “Eerlijk, je kunt je afvragen of het wel nodig was die jongen op te pakken. Als het zijn eerste keer was, lijkt het me een beetje overdreven.” Euh? Oppakken en boete geven kan dus beter wachten tot het tweede broodje? Mooi recept voor preventie.

Nadat een storm van protest opstak op Facebook, beslisten een aantal jongeren en iets-minder-jongeren om op 11 november (wapenstilstand!) samen een lekker broodje te gaan eten op de trappen van de Mechelse Sint-Pieterskerk. Als steunbetuiging aan de jongeman die voor het eten van zijn broodje 100 euro GAS-boete moet betalen en drie uur op het politiebureau moest spenderen.

Hier de oproep: Gezellig samen broodjes eten :-)
En het mag dus een smoske zijn …

Jef Coulommier riskeert een boete van 100 euro voor het eten van een broodje op de trappen van de Sint-Pieterskerk.