Gouverneur Decaluwé wil cameraschild langs de hele Frans-Belgische grens

linkCarl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, wil een cameraschild langs de hele Frans-Belgische grens van De Panne tot in Henegouwen. Dat schild moet van alle ANPR-camera’s een efficiënt geheel maken. “Wanneer een van die camera’s een verdachte wagen opmerkt, dan moet de politie binnen de tien minuten bij het voertuig aanwezig zijn”, zegt Decaluwé, die vooral mobiele camera’s wil plaatsen. Het geld daarvoor moet van de gemeenten en de politiekorpsen komen. Ministers Joëlle Milquet (Binnenlandse Zaken) en Vlaams Minister Hilde Crevits (CD&V) zouden daarvoor al budgetten hebben vrijgemaakt. Voorlopig stoot het cameraschild echter nog op juridische grenzen.”De discussies met Frankrijk daarover lopen erg stroef”, zegt Decaluwé.