Replay International Day for Privacy 2013 en Free Bradley Manning

De video hieronder geeft een terugblik op 23 februari, door Anonymous uitgeroepen tot International Day for Privacy 2013. Wereldwijd vonden protesten plaats tegen de controlewaan.

Diezelfde dag zat Bradley Manning exact 1000 dagen achter de tralies. Manning wordt ervan beschuldigd informatie over de wanpraktijken van het Amerikaanse leger in Irak en over de oorlog in Afghanistan te hebben doorgespeeld aan Wikileaks. Zaken waarvoor hij een medaille verdient, in plaats van de zware gevangenisstraf die hem nu boven het hoofd hangt. Bovendien wordt Bradley Manning sinds zijn arrestatie onderworpen aan onmenselijke behandelingen. Hij bracht bijvoorbeeld een groot deel van zijn gevangenschap door in eenzame opsluiting. Zaterdag 23 februari werd daarom op verschillende plaatsen actie gevoerd tegen zijn gevangenneming.

Ook in Brussel vond een protestactie plaats voor de Amerikaanse ambassade.