Verstrenging GAS-wet goedgekeurd

GAS-kruimelsWoensdag heeft de Kamercommissie Binnenlandse Zaken de verstrenging van de zogenaamde GAS-wet goedgekeurd. Daardoor gaan binnenkort de boetes omhoog en wordt de minimumleeftijd verlaagd tot 14 jaar. Groen en Ecolo stemden als enige partijen tegen.
We hebben het op deze pagina’s al verschillende keren over het onding van de GAS-boetes gehad en kunnen niet blijven herhalen hoe onzinnig en ondemocratisch we die het hele bestraffingskoorts vinden. Om ex-vrederechter Jan Nolf in Knack online te citeren: “niet opvoeden door aanmoediging maar door straf en die gieten we o zo dolgraag in nieuwe regeltjes. Waarop we dan een steeds hoger strafje plakken, en dan zijn we weer een tijd content. (…) Autoritarisme en paternalisme gaan dan hand in hand. Bedoeling van dat nepbeleid is niet meer mondige burgers te maken maar zwijgers.” Triest maar waar.

bba-logoDe GAS-wet is één van de acht kandidaten voor de Big Brother Awards. Surf naar de website en breng je stem uit op de grootste privacyschender(s).