Video over de gevaren van het delen van persoonlijke gegevens

[dailymotion id=x11pdxf]

Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, en reclamebureau Duval Guillaume hebben een nieuwe campagne gelanceerd om mensen te wijzen op de gevaren van het delen van gegevens per e-mail. Want voor je het weet neemt iemand je hele leven over, zo klinkt het in het filmpje.

De vorige (Mind Reader) video van Febelfin en Duval Guillaume waarschuwde ook al voor het slecht afschermen van persoonlijke gegevens.

[vimeo 50303566 w=600 h=337]

Probleem met dit soort video’s is natuurlijk dat er altijd op de persoonlijke verantwoordelijkheid gespeeld wordt. En natuurlijk is het niet zo snugger om je persoonlijke gegevens te grabbel te gooien. Maar de video’s reppen met geen woord over de verantwoordelijkheid van bedrijven die dikwijls zelf ook grossieren in persoonlijke gegevens. Misschien is dit een idee voor video nummer drie, om ook eens die hoek te belichten?