Amerikaanse kleuters grotere bedreiging dan terroristen

kleuter-met-geweerDe controversiële Amerikaanse nieuwssite Opposing Views heeft een opmerkelijke vergelijking gemaakt die de dreiging van een terroristische aanslag wel heel erg relativeert. Ze heeft immers vastgesteld dat er dit jaar in de VS al meer doden gevallen zijn door kleuters die met wapens speelden dan door terroristische aanslagen. Opposing Views telde in het geval van de gewapende kleuters niet minder dan 11 doden. Terroristen van hun kant zijn verantwoordelijk voor 4 doden, allemaal gestorven ten gevolge van de aanslag tijdens de marathon van Boston.

Opposing Views geeft zelf toe dat de vergelijking op zich niet veel voorstelt. Maar ze voegt er fijntjes aan toe: “one has to wonder if the NSA’s PRISM program would have saved more lives had it been monitoring toddlers – or gun owners – rather than suspected terrorists.”