Origineel protest tegen surveillance

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qKV6g47hgRs&w=500&h=280]

De Duitse Piratenpartij heeft op een originele manier geprotesteerd tegen de wildgroei aan surveillance in Duitsland (en breid dat gerust maar uit naar zowat de hele wereld). Zondag lieten ze tijdens een verkiezingsmeeting van Angela Merkel in Dresden een drone boven het publiek vliegen. Het vliegend tuig landde uiteindelijk op een goeie twee meter van de voeten van de bondskanselier. Daarmee wilde de Piratenpartij protesteren tegen alle surveillance technologieën die een mens vandaag bespioneren.

Piraten vice-voorzitter Markus Barenhoff: “Het doel van deze actie was de bondskanselier en minister van defensie Thomas de Maizière duidelijk te maken hoe het voelt om door een drone in de gaten te worden gehouden. Voor ons is het gebruik van drones als onderdeel van de Europese veiligheidsarchitectuur een uiterst schadelijke evolutie. Dat is de problematiek die we met deze actie onder de aandacht wilden brengen.”