Videotheek /// The Internet Must Go (2013)

… of waarom de afschaffing van netneutraliteit géén goed idee is.

Netneutraliteit is niet alleen in Europa een heikel item. Ook in de Verenigde Staten doen internet providers verwoede pogingen om het principe waar mogelijk in te perken en op die manier een internet met twee snelheden te creëren. Over die discussie draaide regisseur Gena Konstantinakos de must see documentaire The Internet Must Go. De plot is even simpel als efficiënt.

In 2012, market researcher John Wooley was dispatched to help the big ISPs figure out how to sell their vision for a “faster,” “cleaner” Internet. Six months later he produced this report — and shared it with the world.

In de documentaire komen onder meer Ricken Patel (Avaaz), Eli Pariser (MoveOn.org), Alexis Ohanian (Reddit) en Tim Wu (bedenker van het begrip netneutraliteit) aan het woord. Zeiden we al dit een must see is?

The Internet Must Go
Regie: Gena Konstantinakos
Documentaire, 2013, 30 min.