Videotheek /// De onzichtbare drone oorlog in Pakistan

drones-unseen-war

Unseen War is een documentaire die een antwoord zoekt op de vraag waarom de Amerikaanse drone strikes in Pakistan zo onzichtbaar blijven. Niet in de letterlijke betekenis, maar politiek en ethisch. De makers spraken met journalisten, activisten en experts over de gevolgen van de aanvallen, waarom ze vandaag nog steeds kunnen blijven doorgaan en hoe we drone strikes zichtbaarder kunnen maken. Op de website vind je ook achtergrond en interviews met de protagonisten uit de film.

Unseen War is de meest recente in een reeks films die onder de noemer Exploring the Invisible op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden voor onderzoeksjournalistiek. Hackers, activisten en journalisten werken er samen aan het zichtbaarder maken van nieuws dat onder de radar blijft. Een boeiende nieuwe stap in datajournalistiek.