[video] Glenn Greenwald over het belang van privacy

[ted id=2106]

Journalist Glenn Greenwald, wereldberoemd sedert de Snowden Files, argumenteert waarom we onze privacy beter moeten beschermen. Ook al denken we dat we niets te verbergen hebben.

“Het grote probleem is dat de wereld niet verdeeld is in twee groepen, ‘slechte’ en ‘goede’ mensen. We zijn allemaal gewoon mensen, en we doen allemaal dingen waarvan we niet willen dat ze gezien worden.”

“De mensen die zeggen dat privacy niet echt belangrijk is, geloven dat zelf niet echt. Terwijl ze zelf zeggen dat “privacy van geen tel is”, ondernemen ze allerlei stappen om hun privacy te beveiligen. Ze beveiligen hun e-mail en socialemedia-accounts met wachtwoorden, plaatsen sloten op de deur van hun bed- en slaapkamer. Allemaal stappen die moeten voorkomen dat anderen kunnen binnentreden in plekken die zij beschouwen als hun privaat domein, goed wetende dat daar dingen gebeuren waarvan ze niet willen dat anderen het weten.”