Nederlandse Big Brother Awards uitgereikt

Gisteravond werden in Amsterdam de Nederlandse Big Brother Awards uitgereikt. Winnaars van deze speciale tiende editie waren minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en de Nederlandse Scholen. Minister Opstelten kreeg de Publieksprijs vanwege het in stand houden van de bewaarplicht, het doorzetten van zijn hackplannen, het structureel negeren van privacybezwaren en het verdacht maken van alle Nederlanders. De Nederlandse Scholen ontvingen de Expertprijs voor het op grote schaal gegevens van kinderen uitwisselen met uitgevers van lesmateriaal.

De speech van Hans de Zwart, directeur van het organiserende Bits of Freedom, kan je hier lezen. Hij had het over controle, diversiteit en vrijheid. De integrale registratie van de uitreiking in de Amsterdamse Stadsschouwburg kan je hieronder bekijken. Inclusief de videoverbinding met special guest Edward Snowden die van Bits of Freedom terecht een Winston Award mocht ontvangen voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan het bevorderen van privacy.