Netneutraliteit: een stand van zaken

Rejo Zenger (Bits of Freedom) en Thomas Lohninger gaven tijdens het afgelopen 31C3 congres een uitgebreide stand van zaken van het debat rond netneutraliteit in Europa, de VS en andere delen van de wereld – met uiteraard een speciaal woordje over de situatie in Nederland. Ze blikken ook terug op de SaveTheInternet.eu campagne die een jaar geleden gelanceerd werd en laten zien waarom netneutraliteit zo belangrijk is voor onze vrijheid op het internet.

Since two years net neutrality is on the agenda of politicians world wide. These are important debates, as net neutrality became one of the central questions about our freedom on the internet. With different faces around the globe we see a trend towards more violations of the neutrality principle which the internet was founded upon. The efforts of telecommunication companies to find new ways to monetize their networks and us users within them are countered in some countries with legislation preventing these new business models.

Daarnaast stellen ze ook de vraag of netneutraliteit wel voldoende is om voor iedereen de vrije toegang tot websites en online diensten te garanderen? Of is er nood aan een bredere opvatting over neutraliteit?

Essentieel kijkvoer voor eenieder die bekommerd is om de toekomst van het internet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.