Zonder Soldaat Straat

zondersoldaatstraatVoor deze cartoon kreeg tekenaar Lectrr blijkbaar heel wat zure reacties en scheldmails toegestuurd. Hij had er nochtans aan toegevoegd: “Omdat u niet gelooft in angst en paniek zaaien, omdat u niet gelooft in haat.” Mooi, dachten wij dan. Eindelijk nog eens een duidelijke positieve boodschap. In De Standaard gaf hij een woordje extra uitleg:

“Voor mij horen soldaten thuis in een oorlogsgebied, niet in de stad. De oplossing ligt in de andere richting, bij het inzetten van meer straathoekwerkers bijvoorbeeld. Ook moet de politie voldoende middelen krijgen om haar taken degelijk uit te kunnen voeren zonder dat op het Belgisch leger een beroep gedaan moet worden. We mogen niet zo maar aanvaarden dat het leger die taken overneemt. Dat een politieke leider op die manier het leger kan inzetten, is een gevaarlijk precedent.”

Je kan de cartoon via de website van Lectrr downloaden, uitprinten en voor het raam hangen. En terwijl u toch in Lectrr-land vertoeft, ook deze is daar te vinden (samen met nog veel meer schoons):