Vlaamse school gaat al haar 1.500 leerlingen bespioneren op Facebook

IN HET NIEUWS: Het VTI van Aalst laat leerkrachten al geruime tijd steekproefgewijs de sociale profielen van leerlingen uitvlooien. Na de ontdekking van twee ’terreurposts’ wil de school voortaan het online gedrag van al haar leerlingen – dat zijn er meer dan 1.500 – opvolgen. – lees verder bij Het Laatste Nieuws.

3 REACTIES

  1. Vooral de reactie van de burgemeester van Aalst vind ik heel akelig: “We moeten jongeren die normafwijkend en radicaliserend gedrag vertonen zo vlug mogelijk detecteren”.

    “Normafwijkend gedrag”, echt?

    • Ah ja, normafwijkend gedrag. Raar om zoiets te horen van een burgemeester die er geen graten in ziet om iemand als Karim Van Overmeire schepen te maken. De man heeft een verleden in extreem-rechtse en beruchte kringen als NSV, Voorpost en Vlaams Blok en schreef mee aan het beruchte 70 Puntenplan. Maar in het geval Van Overmeire zal dat normafwijkend gedrag wel een jeugdzonde geweest zijn, zeker?

  2. Ja de directeur heeft zich al geëxcuseerd. Vijgen na pasen natuurlijk en waarschijnlijk geschrokken van al die reacties. Maar toch. Van onze burgemeester geen woord meer. Alleen dat die school een pluim verdient. Zegt meer over hem dan over die paar pubers hun Facebook-praat.

Reacties zijn gesloten.