De surveillance machine en hoe je stokken in de wielen kan steken

Panel tijdens het Re:publica 15 congres over de manier waarop overheden vandaag haar burgers bespioneert, met de hulp van andere overheden en privé-bedrijven. Met uitgebreide aandacht voor hoe er tegen deze surveillance praktijken kan ingegaan worden. De sprekers geven verschillende voorstellen die dergelijke praktijken moeten inperken – met de bedenking dat wetgevers er in veel gevallen wel een zootje van maken als die voorstellen ook in de praktijk gebracht moeten worden.

Vooral interessant zijn de voorbeelden van geslaagde acties van privacy-activisten om het surveillance ecosysteem te verstoren.

Finally, in the midst of these legal battles, users are demanding recognition of their individual rights through reform of laws and corporate policies. From the United States to Kenya to Germany, and beyond, users have gathered together to demand an end to bulk, untargeted surveillance practices that treat treat everyone as criminals and bad actors.

Met Jérémie Zimmermann (La Quadrature du Net), Raegan MacDonald (Access Now) en Parker Higgins (Electronic Frontier Foundation).

re:publica 2015 – Disrupting the Surveillance Ecosystem

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.