Hoe de vluchtelingencrisis en de strijd tegen terrorisme onze rechtsstaat stilaan uithollen

Walter Pauli in Knack:

Sinds vorige zaterdag heeft het Nederlands er een nieuw woord bij: een ‘zwembadverdachte’. De eerste zwembadverdachte werd in Koksijde gesignaleerd en zou een meisje hebben aangeraakt. Na verhoor vond het parket dat hem niets ten laste gelegd kon worden, maar toch stuurde staatssecretaris Theo Francken (N-VA) de man naar een gesloten centrum. Of hoe de vluchtelingencrisis en de strijd tegen het terrorisme onze rechtsstaat stilaan uithollen.
— Lees verder op de website van Knack  (29/01/2016)

Een uitstekende analyse van Walter Pauli met in de hoofdrollen: de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche, staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, een N-VA-kamerlid als Sophie De Wit en een hele reeks andere politici die met hun gespierde maatregelen en uitspraken perverse spelletjes spelen met de ‘angst’ die zich in de hoofden van de mensen lijkt te nestelen. Tegengewicht komt er van Jan Nolf die zich (terecht) grote zorgen maakt over de uitholling van de rechtsstaat. Een must read. Zeker voor politici.

1 reactie
  1. Jezus 2 jaar ago