Tesla filmt zijn klanten stiekem

link-iconWie heel erg aan zijn privacy hecht koopt beter geen nieuwe auto, en al helemaal geen Tesla. Dankzij een directe verbinding weet Palo Alto alles wat u doet. Maar het wordt nog Orwelliaanser, want er schijnt ook heimelijk gefilmd te worden.
Het Autopilot-systeem is een belangrijke pijler in Tesla’s strategie, en ook al gaat er zo nu en dan iets (heel erg) mis, er wordt inmiddels een flinke database opgebouwd aan vlekkeloos verlopen autonome kilometers. Wat we echter niet wisten is dat het Autopilot-systeem in staat is filmbeelden te maken van het rijgedrag van de klant, en dit ook daadwerkelijk doet wanneer zich een ongeluk afspeelt.
De functie werd ontdekt door een programmeur uit North Carolina, die bezig was met een display van een gecrashte Model S. Hier kwam hij beelden op tegen van de crash zelf. Op zich weten we dat de camera’s van de Autopilot (tijdens de switch naar Autopilot 8 gaat het systeem meer op radar leunen) altijd draaien, maar niet dat er daadwerkelijk beelden opgeslagen werden. Weliswaar in een lage framerate en in zwart-wit, maar toch. — bron: AutoBahn, 16/9/2016