Jambon stuurt 120 extra agenten naar grens met Frankrijk

Het lijkt wel of het jachtseizoen is geopend. Heeft iemand minister Jambon iets horen zeggen over menswaardige opvang? Laat staan over duurzame oplossingen? Niet in Frankrijk, dat volhardt in vaagheid over het lot van de bewoners. Maar evenmin in België, dat enkel maar bezorgd lijkt om eventuele vluchtelingen zo snel mogelijk terug de grens over te krijgen.

link-iconMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) stuurt 120 extra agenten naar de grensstreek met Frankrijk. Hij anticipeert zo op de nakende sluiting van de “jungle”, het geïmproviseerde vluchtelingenkamp in Calais. De politiemensen zullen niet aan de Belgisch-Franse grens staan, maar controles uitvoeren in de hele grensstreek. De extra agenten zullen zeker tot het einde van het jaar blijven patrouilleren.
Intussen blijven de hulporganisaties in het vluchtelingenkamp ongerust over de nakende ontmanteling van de “jungle”. “Niemand is nog tegen de ontmanteling van het kamp. Het is geen menswaardig kamp, dat is het nooit geweest. Maar de genomen maatregelen volstaan nog lang niet en nergens krijgen we de garantie dat de oplossingen die gezocht zijn de fundamentele rechten van de mens wel zullen respecteren”, zegt Sofie D’Hulster, voorzitter van vzw Humain. — lees verder bij De Redactie, 20/10/2016

calais-jungle