Autoverzekeraar wil Facebook-profiel jongeren scannen

Facebook als hoeder van onze privacy. Veel gekker kunnen we het zelf niet verzinnen …

link-iconDe Britse verzekeringsmaatschappij Admiral wil de Facebook account analyseren van wie voor de eerste keer een auto koopt. Op die manier denkt de verzekeraar te kunnen achterhalen of de jongere zich al dan niet als een veilig bestuurder zal gedragen. “Verantwoordelijke” chauffeurs zouden dan beloond worden met een korting op de verzekeringspremie. De tool die Admiral daarvoor ontwikkeld heeft, wordt echter (voorlopig?) geblokkeerd door Facebook. Facebook wil naar eigen zeggen daarmee de privacy van haar gebruikers beschermen. Open Rights Group is het daar volmondig mee eens en noemt het plan van Admiral “opdringerig” en “ongepast”.

— lees verder bij the Guardian: Admiral to price car insurance based on Facebook posts en bij Engadget: Facebook blocks UK insurer Admiral from profiling users for discounts