Bijna 7.000 werkgevers filmen personeel op werkvloer

Al 6.951 werkgevers in België hebben bewakingscamera’s geplaatst om de werkvloer te controleren. Het voorbije jaar deden 1.057 werkgevers een aangifte daarvoor bij de privacycommissie. De camera’s zijn in alle sectoren te vinden. Er zijn aangiftes voor apotheken, supermarkten, ziekenhuizen, autogarages, alsook de redactie van De Tijd – de krant die het nieuws bracht – en het stadhuis van Antwerpen. In een cao is afgesproken dat werknemers alleen om bepaalde redenen mogen worden gefilmd, bijvoorbeeld om de veiligheid en gezondheid te garanderen. Geheime bewaking mag niet. De privacycommissie kreeg het voorbije jaar zo’n 60 klachten over camera’s op de werkvloer. — lees verder bij De Tijd

1 REACTIE

  1. Kunnen we een name-&-shame lijstje publiceren? Kan ik weer 6951 werkgevers toevoegen aan mijn shitlist.

Reacties zijn gesloten.