Nog even over camera’s op de werkvloer

Nog even over het groeiende aantal camera’s op de werkvloer. Een aantal reacties getuigen van meer gezond verstand dan NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws die camerabewaking op de arbeidsplaats als de normaalste zaak van de wereld kwalificeerde.

Haar collega Sven Nouten bijvoorbeeld, communicatieverantwoordelijke van het NSZ:

“Wij raden bedrijven aan om voor een gezonde bedrijfscultuur te zorgen waarbij elk personeelslid zich betrokken voelt. Dan is de kans op diefstal gevoelig kleiner.”

Maar ook Schoenen Torfs, al meermaals uitgeroepen tot beste werkgever van België. Daar proberen ze die gezonde bedrijfscultuur te creëren door vertrouwen.

“Bij ons hangen er nergens camera’s. We bewaken noch ons personeel, noch onze klanten, simpelweg omdat wij werken op basis van vertrouwen”, zegt Lise Conix, marketingmanager bij Torfs. “Drie jaar geleden hebben wij drie medewerkers ontslagen wegens diefstal. Het aantal diefstallen ligt bij ons erg laag, net omdat we zo persoonlijk omgaan met klanten én personeel. Camera’s installeren zit er bij ons niet in”, zegt salesdirecteur Yves Baes.

En zo hoort het ook.