Videotheek /// What your smart devices know (and share) about you

Als je slimme apparaten met je kunnen praten, met wie praten ze dan nog meer? Kashmir Hill en Surya Mattu wilden dat uitzoeken, dus rustten ze het appartement van Hill uit met 18 verschillende op internet aangesloten apparaten en bouwden ze een speciale router om bij te houden hoe vaak ze contact opnamen met hun servers en om te zien wat ze teruggaven. De resultaten waren meer dan een beetje griezelig. In hun TED Talk laten Hill en Mattu zien hoe invasief op internet aangesloten apparaten kunnen zijn. Het is vooral verhelderend voor mensen die er niet van overtuigd zijn dat verbonden apparaten – vooral thuis – ook schade kunnen aanrichten. Kashmir doorbreekt ook de mythe dat meer verbondenheid altijd meer gemak betekent, want ze beschrijft de ervaring als “infuriating”. Je komt alvast te weten wat de gegevens van uw slimme apparaten onthullen over uw slaapgewoonten, uw tv-verslaving en zelfs over uw tandenpoetsgewoonten – en hoe techbedrijven ze kunnen gebruiken om u te targeten en te profileren.

What your smart devices know (and share) about you

The House That Spied on Me – artikel van Hill voor Gizmodo dat aan de basis lag van deze TED Talk. Dit is het compleet verhaal over wat er gebeurde toen Hill haar appartement met 1 slaapkamer in San Francisco veranderde in een slim huis, samen met geannoteerde grafieken die de hoeveelheid gegevens weergeven die het huis verlieten.