Waarom je gemeente nog helemaal géén vingerafdrukken mag nemen

We hebben niet de gewoonte om een bericht op te hangen aan één enkelijke tweet. Maar gewoontes zijn er ook om ermee te breken. Daarom hieronder de tweet die Matthias Dobbelaere-Welvaert gisteren plaatste. Met een korte video die duidelijk maakt waarom jouw gemeente níet naar jouw vingerafdrukken mag vragen. Het klinkt misschien overbodig, want elke ambtenaar wordt uiteraard verondersteld de wet te kennen. En dus te weten dat er nog geen Koninklijk Besluit is die de wet op de vingerafdrukken uitvoerbaar maakt. Maar voor het geval je op een onwetende ambtenaar zou stoten, wijs hem of haar dan even op de feiten en weiger je vingerafdrukken af te geven. Oh ja, en het goede nieuws is nog dat je een paar maanden extra de tijd hebt om een identiteitskaart zonder vingerafdrukken af te halen. Zeker doen!