WTTAA #65 podcast met Matthias Dobbelaere-Welvaert

U mag er gerust even voor gaan zitten. Voor zijn podcast “Welcome to the the AA” nodigt Alex Agnew (de AA uit de podcast-titel) telkens een andere gast uit voor een uitgebreid gesprek. Voor episode #65 was Matthias Dobbelaere-Welvaert te gast. Het resultaat is een meer dan twee uur durende babbel over het belang van privacy en de inbreuken op deze en andere vrijheden.

Luisteren op de website van Alex Agnew of bekijken via YouTube.

Wat is privacy precies en hoe privé zijn onze privélevens nog? Zijn regeringsvoorstellen zoals het invoeren van de vingerafdrukken op onze identiteitskaarten een inbreuk op onze vrijheden of zijn ze noodzakelijk voor een veiligere maatschappij? Onze gast van vandaag zijn standpunt hieromtrent is glashelder. Jurist en privacy specialist Matthias Dobbelaere-Welvaert vertelt er alles over maar ook over de gevaarlijke kanten van sociale media, de vrijheid van het internet, drones, gezichtsherkenning op wapens etc.
Kortom, niet de makkelijkste onderwerpen, maar zoals Matthias zelf zegt: Je mag het met me eens of oneens zijn dat de regeringen onze privacy willen schenden, zolang je maar niet de andere kant opkijkt. Boeiende materie dus door een boeiende gast.

Alex Agnew’s WTTAA Podcast Episode #65