Corona maakt van baas een controlefreak

De Coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het voor iedereen moeilijke en onzekere tijden zijn. Het is een vaststelling die blijkbaar ook geldt voor sommige bazen / managers die thuiswerkende werknemers continu op de vingers willen kijken, al dan niet via spionagesoftware of een camera die altijd aan moet staan tijdens het thuiswerken. Volgens een enquête van Getapp naar het gebruik van controlesoftware, bevestigde bijna 40 procent van de respondenten het gebruik van dergelijke software. Ruim een kwart van de werkgevers die aan het onderzoek meededen zeggen de middelen te gebruiken om het aantal muisbewegingen en toetsaanslagen bij te houden en audiogesprekken mee op te nemen.

Corona maakt van baas een controlfreak: ‘Sommige werknemers durven niet eens meer naar de wc’