Voetbalfans gekant tegen toegangscontrole met handpalm

KAA Gent test een systeem om met je handpalm het stadion binnen te kunnen. “Het doel van het Palmki handpalmauthenticatiesysteem is om de toeschouwers vlotter en veiliger toegang te geven tot het stadion.” De voetbalclub maakt voor het proefproject gebruik van de biometrische technologie van het Limburgse bedrijf Perfect-ID. Daarbij wordt de handpalm gescand via infrarood. Die methode zou veel veiliger en unieker zijn dan identificatie via bijvoorbeeld de vingerafdrukken of het gezicht

Op basis van de resultaten en de feedback tijdens de testperiode zou verder bekeken worden hoe de nieuwe technologie in voetbalstadions geïntegreerd kan worden. Waarna Gentse voetbalsupporters hun handpalm zullen moeten laten scannen om toegang te krijgen tot het stadion.

Op twitter regende het (terecht) negatieve reacties van Gent-fans. Een kleine bloemlezing hieronder.

Hallucinant. De dag dat ik biometrische gegevens moet opgeven om een voetbalmatch te kijken neem ik afscheid van mijn abonnement. Hoewel dit voorlopig niet zomaar kan – correct me if I’m wrong, @ministryprivacy – is dit een zorgwekkende aankondiging/evolutie. — @Reindg

Kijk, als jullie de kritiek niet begrijpen: nee een voetbalclub heeft geen zaken met biometrische gegevens van hun klanten in een databank  – wanneer die databank gelekt wordt, is er geen manier om van handpalm te veranderen — @WouterHermans

Als dit er komt, is mijn abotermijn na 16 jaar ten einde. Dit doe ik NOOIT. @KAAGent als dit erdoor komt, komen er nog minder supporters.. be smart en denk aan jullie supporters, DANK U! — @NielsHermie

Wees gewoon eerlijk, dit systeem is enkel om mensen met stadionverbod buiten te houden, en niks anders. Mijn biometrische gegevens krijgen jullie in elk geval nooit, zoek maar een andere oplossing. Die nieuwe stadionnaam is dat “Fort Knox” ofzo dan? — @andydhollander

Een vriend van mij gaat afwisselend met een zoon van hem. Wie van deze zonen moet zijn hand afhakken om het te kunnen doorgeven? 🤡 — @onraet007

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.