Das Pri-V – Slik Mijn Cookie Bitch!

‘Slik Mijn Cookie Bitch!’ is een nummer van gelegenheidsformatie Das Pri-V, met medewerking van Typhoon, Seven League Beats, Rico, Sticks & Akwasi, allemaal namen uit de Zwolse hiphop scene. Das Pri-V zet zich in voor waakzaamheid rondom privacy en is een initiatief van Typhoon en Rob Peters.

Seven League producer en mede-initatiefnemer Rob Peters:

“Onze privacy is de afgelopen jaren flink aangetast en daarmee indirect onze vrijheid. De verplichte afname van vingerafdrukken, een biometrisch paspoort, de bewaarplicht van telecommunicatie, en de registratie van meer en meer persoonsgegevens door overheden en bedrijven zijn slechts een kleine greep uit de talloze maatregelen en acties die onze privacy ondermijnen.”

Rapper en mede-initatiefnemer Typhoon:

”Het groeiend cameratoezicht in de openbare ruimte, de AH-bonuskaart, de OV-chipkaart en groeiende bevoegdheden van inlichtingen- en opsporingsdiensten maken van ons, vrije burgers, potentiële verdachten en lucratieve datapakketjes.”

Nu nog hopen dat het niet bij dit ene nummer blijft, want dit is geweldig. En die kans zit er wel degelijk in. Typhoon:

“Er zijn meerdere rappers naar me toe gekomen nadat ze Das Pri-V zagen, om te vertellen dat zij ook willen bijdragen. En ook veel beeldende kunstenaars willen ons helpen. Zij kunnen het gedachtegoed letterlijk uitdragen naar de straat. Das Pri-V is dan ook een oproep aan artiesten en beeldende kunstenaars om op straat en via internet van zich te laten horen.”