Niets te verbergen?

Omdat het af en toe ook wat vrolijker mag, plaatsen we hier nog eens de video die La Parisienne Libérée en Jérémie Zimmermann (La Quadrature du Net) een paar maanden geleden maakten. Iedereen kent wel het afgezaagde refreintje dat wie niets te verbergen heeft, zich ook geen zorgen hoeft te maken. Een compleet foute redenering die al verschillende keren (zoals hier) in het lang en het breed weerlegd is. Maar het is bij ons weten de eerste keer dat die weerlegging ook op tweestemmige wijze op muziek gezet werd. Mooi en het smaakt zeker naar meer.

Als toetje een langer gesprek van La Parisienne Libérée met Jérémie Zimmermann over netneutraliteit, waarom we onze vrijheden moeten verdedigen, de Brussels bubble, enzoverder. Let ook op het stukje over paranoia (vanaf 35’54).