Federale regering investeert fors in ANPR-camera’s

linkEén van de opvallendste punten in het begrotingsakkoord voor 2024 van de federale regering is het verder uitbouwen van het netwerk van ANPR-camera’s. Nadat het aantal camera’s eerder al van een kleine 2.000 naar 5.000 ging, liet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) nu het cijfer van 10.000 camera’s vallen. Daarvoor kan de federale politie beschikken over een bedrag van 20 miljoen euro uit het verkeersveiligheidsfonds om nieuwe camera’s aan te kopen of camera’s te vervangen waar nodig. Het geld dient ook om de software en servers te onderhouden.

Lees “Drogreden dat cameraschild ons land veiliger zal maken”

1 REACTIE

  1. […] De federale regering investeert fors in een zogenaamd cameraschild van ANPR-camera’s. Dat wij een netwerk van 10.000 camera’s alles behalve een hoera-verhaal vinden, zal wellicht niet verwonderen. Maar we zijn gelukkig niet de enigen. VRT NWS sprak met criminoloog Jelle Janssens (UGent) die zich erg kritisch uitlaat over de wildgroei aan zogenaamd slimme camera’s. In het Radio 1-programma De Wereld Vandaag noemt hij het een drogreden dat een cameraschild ons land veiliger zal maken. […]

Reacties zijn gesloten.