Art & Surveillance /// Goed gebruik van bewakingscamera’s

Bewakingscamera’s zijn “an utter fiasco”. Dat geven zelfs de politiediensten toe. Miljarden euro’s zijn verspild voor een uitgestrekt netwerk van camera’s die zo goed als niks opleveren. Toch is het niet allemaal weggegooid geld, dankzij de britse band The Get Out Clause. Voor de video van hun nieuwe single maakten ze dankbaar gebruik van de massale aanwezigheid van bewakingscamera’s. Ze speelden het nummer en zorgden ervoor dat ze telkens in het zicht waren van een bewakingscamera. Ze herhaalden dat een 80-tal keer en vroegen vervolgens de beelden op, in het kader van de Data Protection Act. Nog wat knip en plakwerk en voilà: het resultaat is een muziekvideo die niet alleen spotgoedkoop is maar waarmee je ook nog eens het nieuws kan halen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98u1HuqS7Nk]