Art & Surveillance /// Manu Luksch: camerabewaking in London

Filmmaakster Manu Luksch ging in 2008 op stap in Whitehall, London. Ze stippelde een gebied uit, bracht er de bewakingscamera’s in kaart en bracht toevallige voorbijgangers op de hoogte.

In het eerste deel van het project zocht Luksch de lokatie van honderden camera’s op. Voor het tweede deel pikte ze er één van de camera’s uit (Villiers street 40) en slaagde er zonder problemen in het signaal te onderscheppen, aangezien de beelden draadloos en zonder encryptie verstuurd werden. Passanten die het terrein van camera nr. 40 betraden, werden vervolgens op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van de camera en kregen een kaart aangeboden met de plaats van de bewakingscamera’s in Whitehall.

Van dat alles maakte Manu Luksch een korte film die je hieronder kan bekijken.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.