Art & Surveillance /// Balade sous surveillance

Op 27 februari speelde Constant vzw in Brussel voor gids tijdens een “ballade sous surveillance”, georganiseerd door de Ligue des Droits de l’Homme. De wandeling voerde langs een reeks bewakingscamera’s die weliswaar opgesteld staan in privé-ruimtes, maar waarvan de beelden vanaf de openbare weg makkelijk te onderscheppen zijn. We kregen winkelende klanten, de barman van een café en zelfs privé-interieurs netjes in beeld gebracht. Telkens vergezeld van de deskundige commentaar van een jurist van de Ligue des Droits de l’Homme. Een interessante wandeling vol beelden en commentaren die de relatie tussen camerabewaking en privacy nog eens extra op scherp stelden.

De beelden van de bewakingscamerawandeling zijn nu online te bekijken in Constant’s Image Repository.