Art & Surveillance /// Experimentele camerawandelingen in Brussel

Recyclart en Constant vzw organiseren in april 4 experimentele wandelingen waarbij we ons laten leiden door het wakend oog van beveiligingscamera’s.

De zone van Brussel die permanent bekeken wordt door beveiligingscamera’s breidt zich steeds verder uit. Bedrijven en particulieren bewaken zichzelf, hun goederen en anderen; geautoriseerde publieke camera’s houden straten en pleinen in het oog. Al die starende electronische ogen speuren naar onregelmatigheden, afwijkingen, uitzonderlijkheden die kunnen duiden op onraad, overtredingen en wangedrag.

Tijdens deze experimentele wandelingen laten we ons leiden door het wakend oog van de camera. Proefondervindelijk onderzoeken we hoe hun aanwezigheid in de openbare ruimte ons gedrag stuurt. Vermomd als neutrale buitenstaanders, als stadstoeristen, veranderen we die blik van richting en al wandelend maken we een collectief werk.

De wandelingen gaan door op 6, 7, 13 en 14 april en worden begeleid door Peter Westenberg van vzw Constant. Afspraak om 17u bij Recyclart (station Brussel-Kapellekerk), kostprijs 5 euro.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 per wandeling, je kan dus best vooraf inschrijven via 02 502 57 34.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.